Hoe u kunt winkelen voor de beste koffiemachine

 

Proberen de perfecte koffiemachine te vinden, is als zoeken naar een speld in een hooiberg. Gezien de verscheidenheid aan verschillende koffiezetapparaten die er zijn, kan de hele ervaring meer dan een beetje overweldigend zijn. Neem de tijd om u op het grote geheel te concentreren voordat u een beslissing neemt. Er zijn zes basismethodes om koffie te zetten. Selecteer welke methode u gaat gebruiken en zoek vervolgens een machine die past.

Eenkops koffiemachines zijn bij velen geliefd vanwege hun snelheid, gebruiksgemak en flexibiliteit. Dit type koffiezetapparaat maakt gebruik van een koffiepad of een koffiecapsule. Koffiepads worden compleet geleverd met gemalen koffie in een eigen filter. De pods worden geproduceerd door een aantal bedrijven en kunnen tussen verschillende merken en modellen worden gewisseld. Koffiezetapparaten met één kopje die capsules gebruiken, vormen een nadeel omdat ze niet uitwisselbaar zijn. Zowel de capsules als de machine moeten bij hetzelfde bedrijf worden gekocht.

Het in het begin geïntroduceerde koffiezetapparaat met infuus verving al snel de percolator als de meest gebruikelijke manier om thuis koffie te zetten. Ze zijn zuinig in gebruik en vrij eenvoudig te bedienen. Doe wat gemalen koffie in het papieren filter, giet water in het reservoir en zet de machine aan. Terwijl het water tot de juiste temperatuur wordt verwarmd, druppelt het op de korrels in het filter en loopt het door naar de glazen karaf eronder. Pas op dat u de koffie niet te lang op de hete plaat laat staan, omdat deze dan kan gaan koken. Een manier om dit probleem te omzeilen is het gebruik van een thermisch geïsoleerde karaf.

De combi koffiemachine is in feite een filterkoffiemachine gecombineerd met een molen. Het is eenvoudig te gebruiken en gemakkelijk om een verse pot koffie te zetten. Plaats enkele hele bonen in het bonenreservoir, giet de juiste hoeveelheid water in het reservoir om de machine aan te zetten. De juiste hoeveelheid bonen wordt gemalen en rechtstreeks in het filter gegoten. Vanaf dit punt werkt het precies als een infuus-koffiezetapparaat. Je zet de machine de avond ervoor al klaar om het meest verse kopje koffie te zetten voor de volgende ochtend. Deze combi koffiezetapparaten zijn meestal groter dan standaard Nespresso machines. Zorg er dus voor dat u de afmetingen opneemt als u het op uw aanrecht onder het bovenblad wilt plaatsen.

De Press Coffee Maker (of koffieplunjer) zou wel eens een van de beste koffiemachines kunnen zijn. Het is eigenlijk vrij eenvoudig en sommige modellen zijn erg esthetisch. De French Press is gewoon een glazen beker met een zuiger en gaasfilter erop. Doe wat grof koffiedik in de kan, meng er wat heet water door en laat het ongeveer drie tot vier minuten trekken. Duw vervolgens eenvoudig de zuiger naar beneden om het koffiedik van de koffie te scheiden. Sommige mensen voelen de smaak en etherische oliën beter worden opgevangen omdat het koffiedik in direct contact met het water blijft en er een fijn gaas wordt gebruikt in plaats van een papieren filter. Door het directe contact wordt de koffie echter snel bitter als je hem laat staan.

Een vacuümkoffiezetapparaat is de machine met twee kamers, waar dampdruk en vacuüm samenwerken om koffie te produceren. Bewonderaars van deze manier van koffie maken het gevoel dat het een veel schonere, frissere, rijkere en zachtere koffie oplevert. Met je ben je het eens of niet, één ding is waar. Dit is een gecompliceerde en tijdrovende methode om koffie te zetten. Door hun ingewikkelde vorm zijn dit geen gemakkelijke machines om schoon te houden. Misschien is het daarom niet zo’n populaire manier om koffie te zetten.

Vóór de jaren zeventig was de percolator in vrijwel elk koffiedrinkhuis in Noord-Amerika te vinden. Of het nu een kookplaat was of een elektrisch model, iedereen had er een. Ze worden percolators genoemd vanwege de percolerende actie die continu plaatsvindt. Koud water wordt in de bodem van de percolator gegoten waar het opwarmt en via een pijp naar boven stroomt. Het water verspreidt zich over het koffiedik en de zwaartekracht trekt het terug naar de bodem van de machine. Hier warmt het weer op en herhaalt de cyclus zich. Zodra de koffie het kookpunt bereikt, stopt de opwekkende werking en is de koffie klaar om te drinken. Tegenwoordig worden percolators vooral gebruikt voor grotere groepen. Het is zeer zeldzaam om een maat te vinden voor normaal thuisgebruik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *